Prihvaćeno prvo projektno izvješće

Dana 29.3.2022. održan je sastanak projektnog tima s kolegama iz Europske svemirske agencije (ESA) povodom izrade prvog projektnog izvješća o provedenim istraživanjima te do sada ostvarenim rezultatima u okviru projekta “Automatsko praćenje poljskog jasena metodama daljinskih istraživanja podacima programa Copernicus”.

Izrađeno Izvješće obuhvatilo je istraživanja te ostvarene rezultate u razdoblju od 1.11.2021. do 31.3.2022. godine, od kojih su najvažniji za istaknuti prikupljanje prostornih podataka Hrvatskih šuma d.d. te Državne geodetske uprave potrebnih za provedu istraživanja te terensko prikupljanje podataka o stanju šuma poljskog jasena. U navedenom razdoblju također su održani brojni sastanci projektnih partnera u svrhu definiranja daljnjeg razvoja prototipa algoritma za automatsko praćenje šuma poljskog jasena temeljem naprednih metoda daljinskih istraživanja upotrebom svemirskih tehnologija, koji će omogućiti prikupljanje točnih i aktualnih prostornih podataka o stanju jasena.

Izrađeno izvješće, kao i dostavljene isporučevine, na sastanku projektnih partnera i predstavnika ESA-e su odobreni te se sukladno projektnom ugovoru očekuje isplata prvog dijela ugovorenih bespovratnih sredstava za provedbu projektnih aktivnosti i zadataka.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)